Νέα – Ανακοινώσεις

Εθελοντικός καθαρισμός στην Αγία Τριάδα από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Θήβας !

Εθελοντικό καθαρισμό στο άλσος της Αγίας Τριάδας στη Θήβα πραγματοποίησε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Θήβας, με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων και την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2013 με μεγάλη επιτυχία και συμμετείχαν μαθητές από το 3ο, 5ο, 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, με την κάθε μία να λαμβάνει και ένα περιβαλλοντικό όνομα, και κατάφεραν να καθαρίσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του άλσους.

Να θυμίσουμε ότι τo άλσος της Αγίας Τριάδας «υιοθετήθηκε» από την Ένωση, στα πλαίσια εθελοντικής προσφοράς για τη συντήρηση και ανάδειξή του.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου παρείχε στους μικρούς εθελοντές τα υλικά μέσα (σακούλες, γάντια) για την υλοποίηση της δράσης και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων για επιβράβευση, έδωσε στους μαθητές αναμνηστικά καπελάκια και τιμητικούς επαίνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα (Πέμπτη) συνεργεία του Δήμου, υπό την επίβλεψη του Γραφείου Περιβάλλοντος και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χατζησταμάτη Ανδρέα, πραγματοποίησαν αποψίλωση στο άλσος, στην οποία συμμετείχε και το Περιβαλλοντικό Τμήμα του ΟΤΕ Ν. Βοιωτίας, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ βοήθησαν στην αποκομιδή ξερών χόρτων και την περισυλλογή ξερών κλαδιών.

Ο Δήμος Θηβαίων συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους και την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ