Νέα – Ανακοινώσεις

Ύστατη έκκληση του Δήμου Θηβαίων στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης στη Θήβα

Θερμή και ύστατη έκκληση ανταπόκρισης στο αίτημα του Δήμου Θηβαίων για ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης των τμημάτων της Θήβας υπέβαλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, μέσω επιστολής του, γνωρίζοντάς του τις ειδικές παραμέτρους που το αίτημα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής.

Ο κ. Δήμαρχος ενημερώνει τον κ. Υπουργό, όπως είχε ενημερώσει και τους προκατόχους του, για τα σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας των κατοίκων του οικισμού ΡΟΜΑ στη Θήβα ( ληστείες, κλοπές, καταστροφές περιουσιών, ναρκωτικά κα) που έχουν φέρει την κατάσταση σε οριακό σημείο υπέρβασης και απώλειας κάθε ελέγχου, δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Παράλληλα, γνωρίζει στον κ. Υπουργό ότι ο Δήμος Θηβαίων, λόγω της άμεσης γειτνίασής του με την Αθήνα αλλά και ως αγροτική περιοχή, έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης υποδοχής αλλοδαπών, που δεν γνωρίζει κανείς εάν βρίσκονται παράνομα ή νόμιμα στη χώρα. Επιπλέον, στις αρχές του 2012, η αθρόα προσέλευση μεταναστών εντάθηκε μετά τα μέτρα που λήφθηκαν για το κέντρο της Α…