Νέα – Ανακοινώσεις

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας για την ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική και την αλόγιστη και χωρίς διάκριση χρήση αστυνομικής βίας κατά πολιτών.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου 2011, συζήτησε προ ημερησίας διατάξεως, μετά και από πρωτοβουλία-παρέμβαση ομάδας πολιτών (*αγανακτισμένοι πολίτες Θήβας*) τα σοβαρότατα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Αθήνα κατά τη συζήτηση από το Κοινοβούλιο του *Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Πολιτικής 2012-2015* της Κυβέρνησης.
Μετά τη διαλογική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων ενέκρινε κατά τη συνεδρίασή του της 11ης Ιουλίου 2011 κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα, μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Αντωνίου Τουλουμάκου και Λάζαρου Κολιγιάννη:

«Είναι κοινή πλέον η διαπίστωση ότι οι πολιτικές που ασκήθηκαν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις σε ευρύ φάσμα του δημόσιου βίου, είχαν χαρακτήρα αντικοινωνικό, αντιπαραγωγικό, αντιαναπτυξιακό, ήσαν ασύμβατες με το χαρακτήρα του Έλληνα, και οδήγησαν στη δημιουργία ενός εκτεταμένου κομματικού και πελατειακού κράτους με την κατάργηση της αξιοκρατικής διαβάθμισης σε κάθε τομέα, στο σημερινό πελώριο και εφιαλτικό δημόσιο χρέος και στην υποδούλωση στους δανειστές μας.
Η προωθούμενη δημοσιονομική πολιτική για να ανταποκριθούμε στους όρους των δανείων, που συνάφθηκαν σε μεγάλο βαθμό για την εξυπηρέτηση πελατειακών αναγκών, σε βάρος του κοινωνικού κράτους με την παράλληλη ισοπεδωτική περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας στους ήδη φορολογούμενους και την παραχώρηση στην ιδιωτική κερδοσκοπική εκμετάλλευση θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών, βρίσκει αντίθετη την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, όπως φανερώνει η αγανάκτηση, που πλημμυρίζει τη χώρα.
Δυστυχώς οι αυθόρμητες και ειρηνικές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας κατά του δραστικού περιορισμού του κοινωνικού κράτους και της εφαρμοζόμ…