Νέα – Ανακοινώσεις

Χαιρετισμός Δημάρχου στην εκδήλωση για τον Παντελή Πουλιόπουλο

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του συγγραφέα Βαγγέλη Σακκάτου «Παντελής Πουλιόπουλος. Ο θεμελιωτής του Μαρξισμού στην Ελλάδα. Τα τετράδια της Ακροναυπλίας», παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.
Την εκδήλωση, που έγινε την Κυριακή 5 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, διοργάνωσαν ο σύλλογος «Οι φίλοι του Βιβλίου» και οι εκδόσεις «Δρόμων».
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά:
«Ως Δήμαρχος της γενέτειρας πόλης του Παντελή Πουλιόπουλου, της λαμπρής αυτής πολιτικής προσωπικότητος του 20ου αιώνα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εκδόσεις «Δρόμων», το σύλλογο «Φίλοι του Βιβλίου» καθώς και τους εκλεκτούς ομιλητές για την αποψινή εκδήλωση.
Είναι σημαντικό για την Θήβα να προβάλλει μέσα από εκδόσεις και παρόμοιες εκδηλώσεις το πνευματικό της υπόβαθρο, και ιδιαίτερα, το σύγχρονο, το οποίο παραμένει σε δεύτερη μοίρα, λόγω της προβολής της αρχαίας πλούσιας ιστορίας.
Στα πλαίσια αυτά και πέραν από τις ιδιαίτερες πολιτικές πεποιθήσεις και κοσμοθεωρίες, οι Θηβαίοι πολίτες τιμούν τη μνήμη του Παντελή Πουλιόπουλου, του ανθρώπου που παραδειγματίζει και εμπνέει τις μελλοντικές γενεές, μέσα από την αγωνιστική και ανυποχώρητη στάση του στην υπεράσπιση των αδυνάτων, στην κατοχύρωση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και την προάσπιση των αρχών της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Ως Δημοτική Αρχή, και από τις πρώτες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μας, επιμεληθήκαμε για την αποκατάσταση του φωτισμού της προτομής του Παντελή Πουλιόπουλου, του ανθρώπου που καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν στο φως και ποτέ στο σκοτάδι.
Πιστεύω ότι η σκέψη και οι αγώνες του Παντελή Πουλιόπουλου φαντάζουν σήμερα επίκαιρες όσο ποτέ, καθώς ξεχωρίζουν για το πάθος και την αγωνιστικότητα στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ανίσχυρων έναντι των ισχυρών.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους διοργανωτέ…