Νέα – Ανακοινώσεις

«Υγιεινά, ασφαλή και ποιοτικά τα προϊόντα της Θήβας» διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός κ. Δριβελέγκας.

«Τα προϊόντα της Θήβας είναι απολύτως υγιεινά, ασφαλή και ποιοτικά», δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Δριβελέγκας, μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο και στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, οι Βουλευτές Βοιωτίας κα. Α. Αγάτσα, κ. Μ. Γιαννάκη και κα. Β. Τσόνογλου-Βυλλίωτη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας κ. Γ. Ζιώγας, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θήβας κ. Α. Δελαβέκουρας με τον Διευθυντή της κ. Μ. Πικάση, ο Δημ.Σύμβουλος κ. Κ.Βενιζέλος και αγρότες από την περιοχή της Θήβας.
Αφορμή για τη συνάντηση υπήρξε το άτυπο εμπάργκο από τις αγορές των αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής των Θηβών, λόγω συκοφαντικής τους δυσφήμισης από ορισμένους που φαίνεται να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.
Παρά τις επανειλημμένες αναλύσεις και έρευνες από πιστοποιημένους φορείς, μεταξύ των οποίων το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΦΕΤ, που αποδεικνύουν ότι τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας είναι άριστης ποιότητας και ασφαλή για κατανάλωση, η αλήθεια δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα, γεγονός που φέρνει τους αγρότες της περιοχής σε οικονομικό αδιέξοδο, από τη μη διάθεση των προϊόντων τους.
«Είναι άδικο αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τα προϊόντα μας και την περιοχή μας. Πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια, να φύγει η “ρετσινιά” από πάνω μας. Τα αγροτικά μας προϊόντα είναι παραδοσιακά και άριστης ποιότητας. Εδώ και πολλά χρόνια διακινούνται σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη διεθν…