Νέα – Ανακοινώσεις

Το «Bike is the answer» στη Θήβα 21/7

Ο Δήμος Θηβαίων υποστηρίζοντας το Project «Bike is the answer» που διοργανώνεται από την άτυπη ομάδα νέων Youth Active Minds (YAM) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα European Solidarity Corps, με τη συνεργασία του Εθνικού Συντονιστή Eurovelo για την Ελλάδα, θα φιλοξενήσει την εν λόγω διοργανώτρια ομάδα στη Θήβα, η οποία θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:30 .

Η ομάδα Youth Active Minds θα ξεκινήσει το ταξίδι της με ποδήλατα στις 20 Ιουλίου και για 9 ημέρες (διαδρομή από Χαλκίδα έως τις Ράχες Λαμίας) αλληλεπιδρώντας σε όλη τη διαδρομή με την τοπική κοινωνία.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς τους πολίτες και περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση της ποδηλατικής διαδρομής Eurovelo 11 και των ευκαιριών που δίνει από την Έφη Τριαν
  • Παρουσίαση των προγραμμάτων Erasmus+ για την Νεολαία και Solidarity Corps από τον Αλέξανδρο Καραγιώργο
  • Παιχνίδι Πόλης από τον Γιώργο Κακούρη. Για το παιχνίδι πόλης οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και η κάθε ομάδα θα πάρει ένα χαρτί αποστολών. Η ομάδα που θα εκτελέσει πιο γρήγορα όλες τις αποστολές κερδίζει.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη του ποδηλάτου ως ένα εναλλακτικό, υγιεινό, οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και γόνιμο προς επένδυση μέσο μετακίνησης, η πληροφόρηση των πολιτών για τις ευκαιρίες που προσφέρουν στους νέους αντίστοιχα προγράμματα(ανταλλαγές στο εξωτερικό πλήρως χρηματοδοτούμενες, επιδοτούμενη εθελοντική εργασία στο εξωτερικό, χρηματοδότηση δράσεων τοπικού χαρακτήρα) και η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη διαδρομή Eurovelo 11, μιας ποδηλατικής οδού που συνδέει την Αθήνα με την Φινλανδία.