Νέα – Ανακοινώσεις

Το ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

http://sumvouleutikothivas.blogspot.gr/

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του ’60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.
Ο εορτασμός όμως της ημέρας της γυναίκας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος. Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ενώ το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο παραμένει ανικανοποίητο.
Η ισότητα των φύλων αποτελεί βασική αρχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η βία κατά των γυναικών είναι μία μορφή διάκρισης με βάση το φύλο και αποτελεί ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία στο ζήτημα της ανισότητας των φύλων. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σκοπό να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα και να βρει πιθανές λύσεις, αφιερώνει την φετινή Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2014, στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων, αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και προς όφελος των γυναικών και των παιδιών τους σε περιφερειακό επίπεδο.
Το Κέντρο στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγο, Κοινωνιολόγο και Νομικό) και παρέχει:
Συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχο…