Νέα – Ανακοινώσεις

Το Αρχαίο Θέατρο Καβείριο στην Πολιτιστική Διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας

Δείτε εδώ φωτογραφίες

Τη Θήβα επισκέφτηκαν, τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, αρμόδιος σε θέματα τουρισμού, κ. Ηλίας Σανίδας και ο Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου “Διάζωμα- Πολίτες για τα Αρχαία Θέατρα” κ. Σταύρος Μπένος, με σκοπό την ενημέρωση για τον σχεδιασμό της“ Πολιτιστικής Διαδρομής Στερεάς Ελλάδας” που προγραμματίζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Διάζωμα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επίκεντρο τα μνημεία του πολιτισμού και της φύσης και όχημα τα περίοπτα Αρχαία Θέατρα.

Αρχικά συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου στο Δημαρχείο, παρουσία και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κ. Αλεξάνδρας Χαραμή, Αρχαιολόγων της Εφορίας, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Κουτσουδήμου και του Προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου “ΛΑΪΟΣ” κ. Αναστάσιου Φρούσιου, ο οποίος πρωτοξεκίνησε τη συνεργασία με το “Διάζωμα” για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Καβειρίου. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο και ιερό “Καβείριο”, που βρίσκεται περίπου 5χλμ δυτικά των Θηβών και το οποίο θα ενταχθεί στην “Πολιτιστική Διαδρομή”, όπου παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Σκούμας Αθανάσιος.

Η Πολιτιστική Διαδρομή θα συνδέσει επιπλέον τα μνημεία με την πραγματική κοινωνία, καθώς θα μπορούν να συμμετέχουν αγρότες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εστιάτορες, συνεταιρισμοί κ.α. μέσα από ένα σύμφωνο ποιότητας με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Ο κ. Μπένος ενημέρωσε επίσης τον κ. Δήμαρχο και τους Αρχαιολόγους για την απόφαση του Διαζώματος να διοργανώσει τη φετεινή του ετήσια συνέλευση στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στις περιοχές που θα ενταχθούν στην Πολιτιστική Διαδρομή, μεταξύ των οποίων και η Θήβα με το αρχαίο θέατρο Καβείριο, σημαίνοντας με αυτό τον τρόπο την έναρξη της δια…