Νέα – Ανακοινώσεις

Τον Αρχοντα Υμνωδό Γεώργιο Χατζηχρόνογλου βράβευσε ο Δήμος Θηβαίων

Τον ?ρχοντα Υμνωδό Γεώργιο Χατζηχρόνογλου βράβευσε ο Δήμος Θηβαίων

Τον Πρωτοψάλτη- ?ρχοντα Υμνωδό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, διδάσκαλο βυζαντινής μουσικής και συνθέτη κ. Γεώργιο Χατζηχρόνογλου βράβευσαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και ο Ιεροψαλτικός Σύλλογος Θηβών “Ο Ευαγγελιστής Λουκάς”, κατά τη διάρκεια του 3ου Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών, πολιτιστικής εκδήλωσης ενταγμένης στα “Πινδάρεια”.
Στον κατάμεστο αύλειο χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα, οι διοργανωτές μίλησαν με τα πλέον κολακευτικά σχόλια για τη ζωή και το έργο του συμπολίτη μας κ. Χατζηχρόνογλου, το ήθος, τις αρχές, τη διδασκαλία και τη σημαντική προσφορά του στον χώρο της Βυζαντινής Μουσικής αλλά και της αθλητικής εκπαίδευσης, καθώς υπήρξε καθηγητής της Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών και διεθνής πρωταθλητής.
O Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου απένειμε στον κ. Χατζηχρόνογλου τιμής ένεκεν αντίγραφο του νομίσματος του Κοινού τον Βοιωτών και ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Στ. Ελλάδας κ. Γ. Αναστασίου, εκ μέρους του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Θήβας, αναμνηστική πλακέτα.
Στο επιτυχημένο 3ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής, συμμετείχαν η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία, η Βυζαντινή Χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Θηβών “ο Ευαγγελιστής Λουκάς” με χοράρχη τον κ. Α. Τσαρουχά και η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών του Καθεδρικού Ι.Ν. Φανερωμένης Χολαργού, με χοράρχη τον κ. Χατζηχρόνογλου, που παρουσίασαν με αρτιότητα τον μακροβιότερο μουσικό πολιτισμό της οικουμένης.