Νέα – Ανακοινώσεις

Τις καλές πρακτικές του Δήμου σε θέματα περιβάλλοντος παρουσίασε ο Δήμαρχος Θηβαίων στους εργαζόμενους της Tupperware Hellas

Τις καλές πρακτικές του Δήμου σε θέματα περιβάλλοντος παρουσίασε ο Δήμαρχος Θηβαίων στους εργαζόμενους της Tupperware Hellas

Το εργοστάσιο της Tupperware Hellas στη Θήβα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης, στο πλαίσιο της “Εβδομάδας Αειφόρου Ανάπτυξης” (Sustainability Week) που υλοποιεί η επιχείρηση. Η Tupperware είναι μία επιχείρηση που λειτουργεί πάρα πολλά χρόνια και απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους από την περιοχή.

Ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε στους εργαζόμενους τις καλές πρακτικές του Δήμου για την αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα μίλησε για τη συμμετοχή του Δήμου στον “Σύμφωνο των Δημάρχων” για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, για το Σχέδιο Δράσης του για την Αειφόρο Ενέργεια και τα οφέλη που θα αποκομίσει από την εφαρμογή του, για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, για τον ΧΥΤΑ και την επικείμενη κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, για την Ανακύκλωση, για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, για τη συντήρηση του πρασίνου, τις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, για την αξιοποίηση του προγράμματος “Εξοικονομώ ΙΙ” (με το οποίο αναβάθμισε τα δημοτικά κτήρια παλαιό Δημαρχείο & παλαιό ΚΤΕΛ-νυν ΚΑΠΗ Θήβας) και το πρόγραμμα “Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων” (με το οποίο κατασκεύασε το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα). Tέλος, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Δήμου στα δίκτυα : Πόλεων με Λίμνες, ΣΠΟΑΚ, Παράκτιον και Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Ο Δήμαρχος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση του εργοστασίου για την πρόσκληση και τη συγχαίρει για τα προγράμματα ενημέρωσης των εργαζομένων της και την ευαισθησία της σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.