Νέα – Ανακοινώσεις

Την ίδρυση ΣΕΚ και ΙΕΚ στη Θήβα ζητά ο Δήμαρχος Θηβαίων από τον Υπουργό Παιδείας

Μετά την πρόσφατη μεταρρύθμιση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που προβλέπει την κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) από το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, μετά και από σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλο Κων/νο, με το οποίο ζητά την ίδρυση στη Θήβα Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) και ΙΕΚ, με ειδικότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς με την κατάργηση της ΕΠΑΣ Θήβας, μένει ένα μεγάλο κενό στην τεχνική εκπαίδευση στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Θηβών.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρονται τα ακόλουθα:

“ α. Στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με πληθυσμό πλέον των 70.000 κατοίκων και σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, δραστηριοποιούνται περί τις 5.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων το 50% ασχολείται με τον τομέα της μεταποίησης και βιομηχανικής παραγωγής και οι υπόλοιπες με το εμπόριο. Επίσης ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δραστηριοποιείται στον γεωργικό τομέα.
β. Αρκετοί από τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αρχική επαγγελματική κατάρτιση.
γ. Υπάρχουν αρκετοί απόφοιτοι Λυκείου που είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι και επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΙΕΚ, που όμως δεν υπάρχει πλέον στην περιοχή μας, διότι έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια.
δ. Στο υπάρχον κτιριακό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας (πρώην ΣΕΚ) προσφέρονται εργαστηριακοί χώροι συνολικού εμβαδού 2.500 m2 με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια σε όλους τους τομείς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε απαραίτητη την ίδρυση και λειτουργία στην πόλη της Θήβας και στο υπάρχον εξοπλισμένο κτιριακό συγκρότημα α) Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) και β) ΙΕΚ, με ειδικότητες κατά προτίμηση που συνδέονται με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, όπως αναφέρονται παρακάτω:

Ειδικότητες Σ.Ε…