Νέα – Ανακοινώσεις

Τελικοί αγώνες στίβου και ανώμαλου δρόμου στη Θήβα

Στο Σχηματάρι βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σβίγγος όπου συμμετείχε σε συνάντηση ενημέρωσης που έκαναν ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και ο επίτιμος Πρόεδρος Γιώργος Κατσιμπάρδης.
Η ενημέρωση είχε να κάνει με την πραγματοποίηση, από την Ομοσπονδία, Διεθνών και Πανελληνίου επιπέδου Αγώνων κατά την τετραετία 2010-2014 στα Δημοτικά στάδια της Θήβας και του Σχηματαρίου, που είναι και τα δυο Ολυμπιακών προδιαγραφών.
Σε ότι αφορά την Θήβα οι κ.κ. Σεβαστής και Κατσιμπάρδης εξήγγειλαν την διοργάνωση τελικών αγώνων Grand-prix στίβου καθώς και Βαλκανικού πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου στο δάσος του Μοσχοποδίου.
«Με την ευκαιρία της διεκδίκησης αυτής, ήδη ο Δήμαρχος Θηβαίων και ο κ. Κατσιμπάρδης επισκέφθηκαν πρόσφατα την Γ.Γ της Περιφέρειας προσπαθώντας να πετύχουν κάποιες εγκρίσεις έτσι ώστε να δημιουργηθούν κάποιες υποδομές για να γίνει ένα πρότυπο κέντρο για δρομείς μεγάλων αποστάσεων και για την προετοιμασία των αθλητών αλλά και για μελλοντική διοργάνωση σημαντικών αγώνων. Η Θήβα δικαιούται την πραγματοποίηση των τελικών αγώνων στίβου, που είναι και βασική εκδήλωση, για τα επόμενα χρόνια αφού τόσο ο κόσμος όσο και η Δημοτική αρχή αγκάλιασαν την προηγούμενη διοργάνωση της Ομοσπονδίας και είχαμε άριστα αποτελέσματα και οργανωτικά και αγωνιστικά» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θηβαίων είπε χαρακτηριστικά:
«Αποδεικνύεται μέσα από τον σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ ότι οι περιοχές του Σχηματαρίου και της Θήβας είναι κατάλληλες για την διοργάνωση τέτοιων μεγάλων αγώνων. Μπορώ να δεσμευτώ ότι η Δημοτική αρχή, ο Δήμος Θηβαίων είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε κάλεσμα. Είτε Βαλκανικό, είτε Πανευρωπαϊκό, γιατί γνωρίζουμε την συμβολή του αθλητισμού στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Θέλω να συγχαρώ την συνεχή παρουσία του Γιώργου Κατσιμπάρδη γιατί είναι ο μοχλός όλων αυτών των αθλητικών δραστηριοτήτων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον …