Νέα – Ανακοινώσεις

Σύσκεψη του Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σπυρίδων Νικολάου, το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου στο Δημαρχείο της Θήβας.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός δράσεων και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση εκδήλωσης φαινομένων δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο και Πρόεδρο του Σ.Τ.Ο για τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και στη συνέχεια με τα αναφερόμενα στη σχετική εγκύκλιο της Γ.Γ.Π. Προστασίας και το Μνημόνιο Ενεργειών του Δήμου, με σκοπό τη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή των πυρκαγιών της θερινής περιόδου.

Βάση και των εισηγήσεων των εμπλεκομένων φορέων (Π.Υ. Θήβας- Τμήμα Πολ.Προστασίας Π.Ε.Β- Δασαρχείο Θήβας, Κ.Ε.ΠΒ, σύλλογοι), καθορίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες με σκοπό την καλύτερη πυροπροστασία –πυρασφάλεια στη Ζώνη ελέγχου του Δήμου.
• Διάθεση μηχανημάτων του Δήμου, προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος .
• Συντήρηση και αντικατάσταση πυροσβεστικών υδροστομίων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Π.Υ.
• Προληπτικός καθαρισμός βλάστησης σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας άλση, πάρκα κλπ., σε ιδιόκτητα οικόπεδα σύμφωνα με τις διατάξεις της 4/12 Πυρ. Διάταξης και του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» , σε αγροτεμάχια με σιτοκαλαμιές ή υπολείμματα άλλων καλλιεργειών πλησίον των δασών Μοσχοποδίου, Κιθαιρώνα κλπ, ώστε να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη προς την πλευρά που γειτνιάζουν με αυτά.
• Συνεχής ενημέρωση των πολιτών από το Δήμο, με ανάλογα Δελτία Τύπου, για όλα τα παραπάνω μέτρα πρόληψης.
• Λήψη μέτρων στους ανενεργούς Χ.Α.Δ.Α για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, με τον καθαρισμό αντιπυρικών ζωνών, αποκλεισμό των οδών πρόσβασης κλπ.
• Ενημέρωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Βοιωτίας για την …