Νέα – Ανακοινώσεις

Σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για θέματα παραβατικότητας

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόρη Τασούλα συναντήθηκε την Πέμπτη 15 Απριλίου ο Δήμαρχος Θηβαίων συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παν. Βενιζέλο, εκπροσώπους των εμπόρων της πόλης και κατοίκων του Πυριού.
Παρόντες στην σύσκεψη και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου και ?ρια Αγάτσα.
Θέμα της σύσκεψης με τον κ. Τασούλα και υπηρεσιακούς παράγοντες-συνεργάτες του Υπουργού κ. Χρυσοχοίδη ήταν η αύξηση της εγκληματικότητας, η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων τσιγγάνων καθώς και η επάνδρωση με προσωπικό της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας.
Στην σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά, με τον Δήμαρχο και τους φορείς να ζητούν την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.
Ο κ. Τασούλας αφού άκουσε με προσοχή τα όσα ετέθησαν, ενημέρωσε πως ήδη σχεδιάζονται μια σειρά από μέτρα που θα υλοποιηθούν άμεσα ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σβίγγος είπε χαρακτηριστικά:
«Η εμπειρία μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια που ασχολούμαι με την αναζήτηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την παραβατικότητα, την εγκληματικότητα στην πόλη της Θήβας, η οποία είναι συνέπεια της ανεργίας, της ανέχειας αλλά και ενός μεγάλου αριθμού μεταναστών όπως και ορισμένων τσιγγάνων, λέει ότι πρέπει όλα αυτά να μπουν σε βάσεις για λύσεις μέσω των κοινωνικών δομών.
Οι κατασταλτικές προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν δεν απέδωσαν και δεν αποδίδουν. Ο δικός μου προβληματισμός αλλά και η πρόταση μου την οποία κατέθεσα στον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη, μέσω του Γενικού Γραμματέα κ. Γρηγόριου Τασούλα, είναι ότι θα πρέπει να βρούμε δομές ένταξης στο κοινωνικό σύνολο, όλων αυτών των περιθωριοποιημένων ατόμων, οι οποίοι από μόνοι τους μπήκαν στο περιθώριο, προσβλέποντας στο εύκολο χρήμα.
Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η διακίνηση και η χρήση των ναρκωτικώ…