Νέα – Ανακοινώσεις

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς για τον εξοπλισμό του ΧΥΤΑ

Την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε την Τετάρτη 28 Απριλίου ο Δήμαρχος Θηβαίων και πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε κ. Νίκος Σβίγγος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελισαίο Μαμμή, τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε κ. Χαράλαμπο Τσοκανή και την υπεύθυνη του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου Θηβαίων κ. Βασιλική Τσαμαδιά.
Στην σύσκεψη που έγινε οριστικοποιήθηκε το ποσό χρηματοδότησης για τον εξοπλισμό του ΧΥΤΑ και της μεταφοράς των απορριμμάτων από τους Δήμους-Μέλη της ΔΕΠΟΔΑΘ, στον ΧΥΤΑ, και έτσι τις επόμενες ημέρες προχωρά η ένταξη του έργου.
Παράλληλα βρέθηκε τρόπος χρηματοδότησης των μελετών για την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. (χωματερών) των 11 Δήμων της 2ης Διαχειριστική Ενότητας Ν. Βοιωτίας, οι οποίοι έχουν κλείσει από την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Σβίγγος, είπε στα ΜΜΕ:
«Πραγματοποιήσαμε σε πολύ καλό κλίμα μια ακόμη συνάντηση με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Θέλαμε να ολοκληρώσουμε το θέμα που αφορά την χρηματοδότηση του εξοπλισμού του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων όπως επίσης και θέματα που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση, των απομακρυσμένων Δήμων, από την ΔΕΠΟΔΑΘ με την εξασφάλιση νέων απορριμματοφόρων.
Δεν προσβλέπουμε στην δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης αλλά πείσαμε ότι με την αγορά και χρήση των νέων απορριμματοφόρων (πρεσών) μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς των σκουπιδιών στον τελικό αποδέκτη που είναι ο ΧΥΤΑ.
Εξασφαλίσαμε ένα ποσό της τάξης των 2.300.000 ευρώ περίπου τα οποία θα διατεθούν για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, τον οποίον όπως γνωρίζετε, μέχρι σήμερα ενοικιάζουμε με ετήσιο κόστος περίπου τις 700.000 ευρώ.
Αυτό το ποσό μετακυλύετε στα δημοτικά τέλη και έτσι απαλλάσσουμε από ένα κόστος τους πολίτες οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν για να μπορέσει να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ.