Νέα – Ανακοινώσεις

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων για την αντιμετώπιση των χειμερινών καιρικών φαινομένων

Στις 29 Νοεμβρίου 2018 συνεδρίασε το αρμόδιο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, με σκοπό τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες,χιονοπτώσεις-παγετός), κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν: ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Κίτσος ως αναπληρωτής του Δημάρχου Θηβαίων, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Η. Τραμπάκουλος, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Β. Σωτήρχος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών κ. Γ. Οικονόμου, ο Δασάρχης Θηβών κ. Σ. Κατσιάνης, ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Δομβραίνας κ. Θ. Γιανακκόπουλος, οι κ.κ. Μ. Κακοσαίος και Δ. Δημητρίου ως εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.Βοιωτίας, ο υπεύθυνος της ΟΔΙΚ Θήβας κ. Α. Φωτιάδης, ο Δντης της Τεχνικής Υπηρεσίας Δ.Θ. κ. Ν. Χρυσικός και ο υπάλληλος του Τμήματος Αυτεπιστασίας-Συντηρήσεων & Πολ Προστασίας του Δήμου κ. Σ. Παπαναστασίου.

Θέματα της συνεδρίασης ήταν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2018 στη ζώνη ευθύνης του Δήμου Θηβαίων, ο συντονισμός των δράσεων και η συνεργασία των φορέων για την αντιμετώπιση εκδήλωσης έντονων φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντιδήμαρχος κ. Κίτσος αρχικά προέβη σε απολογισμό της θερινής περιόδου, επισημαίνοντας ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος ήταν ήπια και δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μόνο μικροεστίες πυργκαγιών, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν άμεσα με τον καλύτερο τρόπο από την Π.Υ.

Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος προέβη:
Σε βελτίωση του δασικού δικτύου κυρίως στο Μοσχοπόδι, ως υποβοήθηση στο έργο του δασαρχείου
Σε κοπή χόρτων στη ζώνη ευθύνης του
Σε συντήρηση – έλεγχο των πυροσβεστικών κρουν…