Νέα – Ανακοινώσεις

Συνάντηση Σβίγγου – Γεννηματά

Στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας, στη Θήβα, βρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος με αφορμή την επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας κ. Φώφης Γεννηματά.
Ο κ. Σβίγγος είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στην σύσκεψη που έγινε μεταξύ της κ. Υφυπουργού και της Διοίκησης του Κέντρου ενώ σε κατ’ ιδίαν συνομιλία της έθεσε βασικά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σβίγγος είπε χαρακτηριστικά:

«Η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε την πόλη μας και συγκεκριμένα το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και με άλλους εκπροσώπους που ασχολούνται με το Κέντρο αυτό.
Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω μαζί της απόψεις και θέσεις και το σημαντικότερο το οποίο έθεσα ήταν η δυνατότητα παρέμβασης της, στην κ. Υπουργό προκειμένου να πετύχουμε την ψήφιση τροποποίησης του κανονισμού Α5/83 για την προστασία των πηγών ύδρευσης της πρωτευούσης, όπως η λίμνη Υλίκη.
Με αυτόν τον τρόπο θα μας δοθεί η δυνατότητα αδειοδότησης του Βιολογικού καθαρισμού και κατά συνέπεια και η λειτουργία του Νοσοκομείου, του ΧΥΤΑ μετά από την επεξεργασία των υγρών λυμάτων.
Επίσης, έτσι θα προχωρήσει και η κατασκευή του μεγάλου έργου των Δημοτικών Σφαγείων της πόλης μας, το οποίο έχει μπει σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική αναμονή. Είναι ένα έργο αξίας 2,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα υπάρχουν, η ανάθεση στον εργολάβο έχει γίνει και αναμένουμε την παρέμβαση της κ. Υφυπουργού.
Κατά τα άλλα η κ. Υφυπουργός ζήτησε την συνεργασία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και εμείς δηλώσαμε ότι ο Δήμος είναι στο πλευρό του Κέντρου και του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να τύχουν οι ευαίσθητες ομάδες την ανάλογη υποστήριξη
».