Νέα – Ανακοινώσεις

Συνάντηση με την ΥΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου του Δήμου Θηβαίων με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Νικολάου, της ΔΕΥΑΘ & της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε με την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη.
Παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, κος Ανδρέας Ανδρεαδάκης, ο Πρόεδρος & ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Μεγάλων Έργων της ΕΥΔΑΠ κ.κ Θεμιστοκλής Λέκκας & Γιάννης Πάσσιος, αντίστοιχα καθώς και ο Επαμεινώντας Τολέρης, Δ/ντης της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.
Στην συνάντηση επίσης παραβρέθηκε και η Βουλευτής Βοιωτίας κα Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν σειρά θεμάτων που αφορούν τόσο το μείζον θέμα της υδροδότησης των Τοπικών Κοινοτήτων Ελεώνα & Νεοχωρακίου όσο και θέματα αποχέτευσης & ύδρευσης Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.
Τέθηκε επίσης το θέμα της αδειοδότησης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της πόλης της Θήβας καθώς και το πρόβλημα της μεταβίβασης των οικοπέδων και του έργου του ΧΥΤΑ στον Φορέα Διαχείρισης (ΔΕΠΟΔΑΘ) και ειδικότερα των δημόσιων εκτάσεων που έχουν παραχωρηθεί για αυτόν τον σκοπό στον Δήμο Θηβαίων.
Ζητήθηκε επίσης από την κα Υπουργό η παρέμβασή της για την υιοθέτηση της πρότασης του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, η οποία προβλέπει την δημιουργία ενός Φο.Δ.Σ.Α ανά Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Νομός) με την μορφή της επιχείρησης Ειδικού Σκοπού και όχι ενός Φο.Δ.Σ.Α στην Περιφέρεια με την μορφή του Συνδέσμου, όπως προβλέπει το άρθρο 104 του Καλλικράτη.
Από πλευράς Υπουργείου τονίστηκε το διαρκές ενδιαφέρον για το σύνολο των περιβαλλοντικών θεμάτων που απασχολούν την περιοχή μας και ιδιαίτερα αυτό της υδροδότησης των 2 Τοπικών Κοινοτήτων από τον Μόρνο με καθαρό νερό.
Για αυτόν τον λόγο το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη μεταφέρει τους σχετικούς πόρους στην Περιφέρεια μας, η οποία άνοιξε την ανάλογη πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειμένου να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότ…