Νέα – Ανακοινώσεις

Συνάντηση Δημάρχου με την Διοίκηση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης

Με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας κ. Αδάμο, τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών κ. Τρικαλίτη και εκπροσώπους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ελεώνα συναντήθηκε χθες Τετάρτη 3 Μαρτίου ο Δήμαρχος Θηβαίων.
Σκοπός της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Βενιζέλος, Κώστας Βενιζέλος και Θανάσης Αρκούδης ήταν να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την αυξημένη εγκληματικότητα στον Δήμο Θηβαίων, το τελευταίο διάστημα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία τόσο στους πολίτες όσο και στον Δήμο.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Σβίγγος είπε σε δηλώσεις του:
«Σε μια από τις πολλές συναντήσεις που έχουμε με την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας, με εκπροσώπους φορέων και εκπροσώπους των Δημοτικών μας Διαμερισμάτων, συζητήσαμε σήμερα, ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία.
Είναι γεγονός ότι οι υπηρετούντες στην Αστ. Υπ/νση, αν και λίγοι σε αριθμό, προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στον Καποδιστριακό Δήμο της Θήβας και όχι μόνο.
Είναι όμως σαφές ότι οι διάφορες αποσπάσεις, μεταθέσεις και ενασχολήσεις με άλλο έργο όπως αυτές των μέτρων τάξης στα γήπεδα, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων του Ελαιώνα κτλ, ελαχιστοποιεί τον αριθμό των μάχιμων αστυνομικών οι οποίοι πρέπει να είναι στην διάθεση των πολιτών.
Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί τα κρούσματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας.
Γι’ αυτόν τον λόγο εντός των επόμενων ημερών θα επισκεφθούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, σε συνέχεια της συνάντησης μας με τον Υφυπουργό τον προηγούμενο μήνα, προκειμένου να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την γενναία ενίσχυση με προσωπικό της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης.
Θέλω να πιστεύω ότι το έργο που έχουν κληθεί να προσφέρουν οι αστυνομικοί σήμερα, είναι σε συνάρτηση με την αυξημένη παραβατι…