Νέα – Ανακοινώσεις

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων σε μαθητές 1ου Γυμνασίου Θήβας στα πλαίσια της εκστρατείας ECOMOBILITY

Στα πλαίσια της εκστρατείας ECOMOBILITY -Οικολογική Μετακίνηση 2013-2014, αντιπροσωπεία μαθητών της Γ’ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Θήβας, επισκέφτηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις καλές πρακτικές του Δήμου σχετικά με την πράσινη μετακίνηση αλλά και για να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Ο κ. Δήμαρχος υποδέχθηκε τους μαθητές στο γραφείο του και τον καθηγητή τους κ. Χρ. Μήτση και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, ενώ σημείωσε τις προτάσεις των παιδιών, προκειμένου να εξετάσει την δυνατότητα υλοποίησής τους.

Τους μίλησε επίσης για τα έργα που πραγματοποιούνται και όσα θα ξεκινήσουν στο μέλλον τονίζοντας ότι ο Δήμος δίνει έμφαση στην οικολογική μετακίνηση και κυρίως στην κυκλοφορία των πεζών. Συγκεκριμένα μίλησε για :

• Την ανακατασκευή της οδού Πινδάρου (κεντρικής οδού της πόλης των Θηβών που περιλαμβάνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων αυτής, ηλεκτροφωτισμό, τοποθέτηση φυτών-παρτέρια)
• Την ανακατασκευή του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδου ( επίσης κεντρικής οδού της πόλης των Θηβών που περιλαμβάνει πλήρη ανακατασκευή του πεζόδρομου, ηλεκτροφωτισμό, τοποθέτηση φυτών-παρτέρια, ειδικές κατασκευές για τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
• Τον Βιοκλιματικό Περίπατο στο ρέμα Χρυσορροά ( ο χώρος όπου γίνεται σήμερα η λαϊκή αγορά) που εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ και περιλαμβάνει τοποθέτηση νέου οδοστρώματος με ψυχρή φωτοκαταλυτική επίστρωση, αύξηση της επιφάνειας που διατίθεται στους πεζούς (κατασκευή πεζοδρόμων, αρχαιολογικού περιπάτου και ποδηλατοδρόμων) διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης, σημαντική ενίσχυση του αστικού πρασίνου, τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων με φωτοβολταϊκά πάνελ και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Παράλληλα τους ενημέρωσε για τις δράσεις (πεζοπορία, ποδηλατοβόλτα) π…