Νέα – Ανακοινώσεις

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τους κατοίκους και οικιστές της Αλυκής και του Αγίου Νικολάου με αντικείμενο συζήτησης την υδροδότηση της περιοχής

Πραγματοποιήθηκε, στον παραθαλάσσιο οικισμό Αλυκή της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης Δήμου Θηβαίων στις 2 Οκτωβρίου, συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου με τους κατοίκους και οικιστές Αλυκής και Αγίου Νικολάου, στα πλαίσια της ενημέρωσης για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με την ύδρευση των δύο οικισμών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι Αντιδήμαρχοι κ. Γ. Σκαλής, κ. Α. Χατζησταμάτης και κ. Ι. Παπαδημητρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Ι.Κοντού, κ. Π. Μίχας, κ. Σ. Δρένιος, κ. Ν. Στρατέλος και κ. Λ. Κολιγιάννης, οι πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων κ. Στ. Κεφαλάς, κ. Γ. Κιούσης και κ. Λ. Σύρος και ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αλυκής κ. Σπ. Κάρκαλης.

Στις συνδέσεις των κατοικιών με το δίκτυο ύδρευσης, αναφέρθηκε αρχικά ο Δήμαρχος Θηβαίων, που πραγματοποιήθηκαν σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.

Στη συνέχεια ανέλυσε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην ύδρευση:

• Αφενός λόγω της αποκόλλησης του εσωτερικού υλικού του αγωγού, που μεταφέρει το νερό στη δεξαμενή, το οποίο έφραζε τα φίλτρα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συχνό καθάρισμα και να είναι αναγκαία η διακοπή νερού, δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα στα σπίτια εκείνα που έχουν υψομετρική διαφορά από την υπάρχουσα δεξαμενή
• Αφετέρου από την αλόγιστη χρήση νερού, δεδομένου των περισσοτέρων συνδέσεων αλλά και της μικρής, για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων, δεξαμενής.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε τις ενέργειες που έγιναν από το Δήμο, για τη βελτίωση του δικτύου και την επίλυση των προβλημάτων, ενώ παράλληλα μίλησε και για τον τρόπο αποπληρωμής του δανείου :

«Ήταν ένα δύσκολο πρόβλημα, παρόμοιο με αυτό που είχαμε στο Σαράντι. Αναθέσαμε σε εξωτερικό συνεργάτη τη βελτίωση του δικτύου. Καταφέραμε και το αντιμετωπίσαμε, αν και όταν βελτιώθηκε τελείωνε παράλληλα και ο Αύγουστος. Προτιμήσαμε όμως να …