Νέα – Ανακοινώσεις

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Πραγματοποιήθηκε στη Θήβα στις 19 Σεπτεμβρίου, συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου και της εκπαιδευτικής κοινότητας στα πλαίσια της αλληλοενημέρωσης και της επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Με τη συμμετοχή των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων, τους Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Βοιωτίας κ. Γ. Γκάτζιου και των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πρωτοβάθμιας κ. Δ. Γιαννίκα και Δευτεροβάθμιας κ. Γ. Φίλου, πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με κοινή συνισταμένη την καλύτερη λειτουργία των σχολείων.

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων, όπου μεγαλύτερο μέρος ευθύνης έχει ο Δήμος καθώς και στις ενέργειες για εύρεση σχολικών βιβλίων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων :

« Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με σκοπό να ενημερώσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα για τις κινήσεις στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος αλλά και να μας γνωστοποιήσουν οι διευθυντές των σχολείων τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν με σκοπό να βρεθεί κοινή λύση. Σε ότι αφορά τις σχολικές εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ για τα σχολικά βιβλία θα βγουν φωτοτυπίες, αναμένουμε και τον ειδικό λογαριασμό για το θέμα αυτό σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης βρέθηκαν κάποια βιβλία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο σχολείου του Αμπελοχωρίου, που δεν λειτουργεί πλέον , ενημερώθηκαν οι διευθυντές και τα παρέλαβαν προκειμένου να αμβλυνθεί λίγο το πρόβλημα. Αυτό που επιθυμούμε και νομίζω ότι το έχουμε πετύχει είναι η συνεργασία του Δήμου με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι γνωστό ότι δίνουμε πάντα προτεραιότητα στην εκπαίδευση».

Παράλληλα, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών ενημέρωσαν τους διευθυντές σχετικά με τα κονδύλια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων τους, ενώ υπήρξε ενημέρωση από τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Βοιωτίας. σχετικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τι…