Νέα – Ανακοινώσεις

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με Θηροφύλακες και υπαλλήλους του Δασαρχείου Θηβών για την δασοπροστασία

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με Θηροφύλακες και υπαλλήλους του Δασαρχείου Θηβών για την δασοπροστασία

Το Δασαρχείο Θηβών επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου το απόγευμα της Πέμπτης 19/7/2018 προκειμένου να συζητήσει δια ζώσης με τους υπηρεσιακούς παράγοντες αυτού καθώς και με Θηροφύλακες της Δ’ Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας και Νήσων, στο πλαίσιο αγαστής συνεργασίας για τη δασοπροστασία εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το πρόγραμμα των περιπολιών για το δάσος Μοσχοποδίου για την πρόληψη της πυρκαγιάς τόσο από το Δασαρχείο όσο και από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, στις αρμοδιότητες της οποίας συμπεριλαμβάνονται η προστασία των δασών και του περιβάλλοντος και η συνδρομή στην δασοπυρόσβεση.

Σημειώνεται ότι, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων (στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δ.Θ. και της ΠΕ Βοιωτίας, του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας, του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, του Λιμενικού Τμήματος Δομβραίνας, του Δασαρχείου, της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής) συνεδρίασε και συζήτησε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς αλλά και τις αρμοδιότητες κάθε φορέα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών.

Με αφορμή τη συνάντηση στο Δασαρχείο, ο Δήμαρχος Θηβαίων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς ο Δήμος Θηβαίων έχει προχωρήσει σε αποψιλώσεις στους χώρους ευθύνης του, έχει ελέγξει και συντηρήσει τις υδατοδεξαμενές και τους πυροσβεστικούς κρουνούς, έχει σε ετοιμότητα τα μηχανήματά του (μικρά πυροσβεστικά, υδροφόρες, γκρέιντερ, σκαπτικά) και το προσωπικό της πολιτικής προστασίας. Έχουμε, επίσης, άριστη συνεργασία με το…