Νέα – Ανακοινώσεις

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων, Βουλευτών και Αντιπεφερειάρχη Βοιωτίας με τον Αν. Υπουργό Εθν. ?μυνας για το ΚΕΠΒ Θήβας

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων, Βουλευτών και Αντιπεφερειάρχη Βοιωτίας
με τον Αν. Υπουργό Εθν. ?μυνας για το ΚΕΠΒ Θήβας

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής ?μυνας κ. Δημήτρη Βίτσα συναντήθηκαν, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος και Ανδρέας Κουστούμπας και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, προκειμένου να ενημερωθούν για το μέλλον του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας, στα πλαίσια της νέας πανελλαδικής ανασυγκρότησης των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων Οπλιτών.
Ο Αν. Υπουργός στην ενημέρωσή του ανέφερε ότι στα πλαίσια μελέτης ανασυγκρότησης των εν λόγω Κέντρων, που είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια, διερευνώνται από το ΓΕΣ λύσεις για τη λειτουργία τους. Λεπτομέρειες για το θέμα θα συζητηθούν με τον Αρχηγό του ΓΕΣ σε συνάντηση που θα καθορίσει ο κ. Υπουργός το συντομότερο.
Ο Δήμαρχος, οι Βουλευτές και η Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους για οποιαδήποτε αλλαγή της σημερινής λειτουργίας του Κέντρου και μετέφεραν τον έντονο προβληματισμό και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας. Στην επικείμενη συνάντηση με τον Αρχηγό του ΓΕΣ, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για την πλήρη ενημέρωση επί του θέματος, θα κατατεθούν όλα τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, όπως είναι μέχρι σήμερα.