Νέα – Ανακοινώσεις

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 13ης ΣΥΝΟΔΟΥ ΦοΔΣΑ – ΔΕΛΦΟΙ 20-21 & 22/06/2019

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 13ης ΣΥΝΟΔΟΥ ΦοΔΣΑ – ΔΕΛΦΟΙ 20-21 & 22/06/2019

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή η 13η Σύνοδος των ΦοΔΣΑ στις 20,21 & 22 Ιουνίου 2019 στους Δελφούς.
Η 13η Σύνοδος του Δικτύου των ΦοΔΣΑ συνδιοργανώθηκε με τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και με την συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ε.ο.αν).
Στη Σύνοδο παραβρέθηκαν
– Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος
– Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης
– Ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ.κ Γεώργιος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου
– Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι & Στελέχη των ΦοΔΣΑ από όλη τη χώρα καθώς και εκπρόσωποι μελετητικών & κατασκευαστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Κεντρικό θέμα της 13ης Συνόδου ήταν «Τοπική Αυτοδιοίκηση – Διαχείριση Απορριμμάτων»
Αυτό ήταν και το θέμα του συνόλου σχεδόν των εισηγήσεων και του διαλόγου που αναπτύχθηκε στη 13η Σύνοδο.
Τα συμπεράσματα της 13ης Συνόδου, συνοψίζονται στις παρακάτω διαπιστώσεις :
1. Το υφιστάμενο και ατελές μέχρι σήμερα, ως προς την εφαρμογή του θεσμικό πλαίσιο, δεν λύνει προβλήματα – αντίθετα δημιουργεί νέα και οξύνει τα παλαιά – δεν παράγει αποτέλεσμα ως προς τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων και την επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) & των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).
2. Το παραπάνω συμπέρασμα, επιτείνεται και από σε…