Νέα – Ανακοινώσεις

Συλλογή υπογραφών για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών

Η ΧΕΝ Θήβας συμμετέχει στη συλλογή υπογραφών για την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης
και από την Ελλάδα.

Μια πρωτοβουλία της ΧΕΝ Ελλάδος για τη βία εναντίον γυναικών και παιδιών. Στόχος οι 25.000 υπογραφές μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, από όλα τα τοπικά της Κέντρα σε όλη την Ελλάδα.
Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, άνδρες και γυναίκες να υπογράψουν το σχετικό ψήφισμα προκειμένου να ασκήσουν πίεση, ώστε η Ελλάδα να κυρώσει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών και παιδιών.

https://secure.avaaz.org/el/petition/To_Grafeio_Prothypoyrgoy_O_Proedros_tis_Voylis_Oi_Armodioi_Ypoyrgoi_Gynaikes_kai_Paidia_OHI_pia_thymata_VIAS/?copy&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-453460-To_Grafeio_Prothypoyrgoy_O_Proedros_tis_Voylis_Oi_Armodioi_Ypoyrgoi_Gynaikes_kai_Paidia_OHI_pia_thymata_VIAS&utm_term=noHash%2Bel
Το ψήφισμα με τις υπογραφές θα επιδοθεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υπουργών στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας Εναντίον των Γυναικών.
Το ψήφισμα της ΧΕΝ:
Η βία εναντίον των γυναικών και των παιδιών συνεχίζει να υφίσταται παρά την ισχύουσα νομοθεσία σε όλες τις χώρες και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες. Κρυφά ή φανερά, στην ιδιωτική ή τη δημόσια σφαίρα, οι αριθμοί είναι γνωστοί και οι στατιστικές αμείλικτες.
Η Ευρώπη αποφάσισε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Για το λόγο αυτό το 2011 στην Κωνσταντινούπολη 42 χώρες υπέγραψαν τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα πλαίσιο εναρμόνισης…