Νέα – Ανακοινώσεις

Συγχωνεύσεων…συνέχεια. Κινήσεις για να παραμείνει το ΙΚΑ Θήβας.

Το θέμα της διάλυσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Βοιωτία και συγκεκριμένα οι δρομολογούμενες ενέργειες για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Θήβας, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας το απόγευμα της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΕΟΠΥΥ ( Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) φαίνεται πως σε ότι αφορά το ΙΚΑ, στη Βοιωτία θα παραμείνει ένα Υποκατάστημα και δύο Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το γεγονός αυτό ανησύχησε τη Δημοτική Αρχή, φορείς και πολίτες, καθώς μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, αφού το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Θήβα εξυπηρετεί εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους από όλο τον Καλλικράτειο Δήμο Θηβαίων (Δ.Ε. Θήβας, Πλαταιών, Θίσβης, Βαγίων), καθώς και από δεκαεπτά (17) χωριά από τους Δήμους Ορχομενού, Αλιάρτου, Τανάγρας και Μάνδρας (Ερυθρές).

Παρόν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν υπάλληλοι του ΙΚΑ Θήβας, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας κ.κ. Γιώργος Μουλκιώτης και Κων/νος Μπακομήτρος και πρόεδροι-εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας-καταγγελίας από το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους συλλόγους, το οποίο να σταλεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το ΙΚΑ και κάθε αρμόδιο φορέα. Παράλληλα εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων για περαιτέρω ενέργειες (συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό). Ακόμα αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα, όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά για κάθε ζήτημα που προκύπτει και θίγει το Δήμο της Θήβας και τους Δημότες του, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και πιο δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων είπε χαρακτηριστικά :

«Έχουμε “συγχωνεύσεων- συνέχεια…Μετά τη Δ.Ο.Υ., το ΣΕΠΕ, το Τελωνείο, το Νοσοκομείο, τώρα έχουμε να παλέψουμε γ…