Νέα – Ανακοινώσεις

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τα «Πινδάρεια 2013»

Με την παιδική θεατρική παράσταση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας «Το άγαλμα που κρύωνε» και άρωμα από την Μικρά Ασία έκλεισε, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πινδάρεια 2013».

Τα “Πινδάρεια”, ένας από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας, για 35η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής μας και ποιοτικά σχήματα απ’ όλη την Ελλάδα, κάλυψαν όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού (τραγούδι, χορό, θέατρο, τέχνη).

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον Σκακιστικό Όμιλο Θήβας και τους Συλλόγους : «Λύκειο των Ελληνίδων Θήβας», Πολιτιστικό Σύλλογο «Τερψυχώρειο», Χορευτικό Όμιλο «Σκληβανιτών» Ιωαννίνων, Πολιτιστικό Σύλλογο «Λάιος», Πολιτιστικό Σύλλογο Σχηματαρίου, Πολιτιστικό Όμιλο «Ειλεσίον» Ασωπίας, Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θήβας «Εύξεινος Λέσχη ο Πόντος», Χορευτικό Σύλλογο Ερυθρών Αττικής, Μ.Κ.Ο. «Γαργαφία» Καπαρελλίου, Χορευτικό Σύλλογο Καλλιθέας «Σίδες», Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας και Ένωση Μικρασιατών Θήβας, που συμμετείχαν εθελοντικά και φέτος στο πρόγραμμα των Πινδαρείων, δείχνοντας την αγάπη τους και την υποστήριξή τους σ’ αυτόν τον θεσμό. Τους συγχαίρω επίσης που με την πολιτιστική τους δράση, προάγουν και μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενεές το Ελληνικό πνεύμα και την ελληνική κουλτούρα.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στον Διευθυντή και τους Δασκάλους του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας για το εκπαιδευτικό τους έργο και φυσικά στους πρωταγωνιστές-μαθητές που έκλεψαν την παράσταση με το υποκριτικό τους ταλέντο στο «?γαλμα που κρύωνε» και μας ταξίδεψαν με συγκίνηση σε μια άλλη εποχή.

Ευχαριστώ επίσης όλα τα θεατρικά και μουσικά σχήματα που επέλεξαν την…