Νέα – Ανακοινώσεις

Συγκινητική η συμμετοχή των Θηβαίων στον καθαρισμό του Μοσχοποδίου

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των πολιτών, Συλλόγων και Φορέων στην εθελοντική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων για τον καθαρισμό του Μοσχοποδίου.
Δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν δυναμικό παρόν στο κάλεσμα του Δήμου μας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα.
Η συνάντηση έγινε στο θέατρο του Μοσχοποδίου όπου εκεί αφού οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες ξεκίνησαν τον καθαρισμό σε διάφορα σημεία του δάσους .
Η εικόνα που αντίκρισαν, απογοητευτική!
Μπάζα, έπιπλα, λάστιχα αυτοκινήτων, εύφλεκτα υλικά (χρώματα, σπρέϊ κτλ) ακόμα σανίδες του σερφ και φουσκωτές βάρκες(!!!) βρίσκονταν διάσπαρτα σε ρέματα και σε διάφορα σημεία του δάσους….
Όλοι οι πολίτες για περισσότερες από τρεις ώρες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό συγκεντρώνοντας δεκάδες σακούλες με απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα.
Στην δράση συμμετείχαν οχήματα του Δήμου, της ΔΕΠΟΔΑΘ και εργαζόμενοι όπου προχώρησαν στην απομάκρυνση των σκουπιδιών.
Όμως, για να καθαρίσει το Μοσχοπόδι θέλει δουλειά πολύ! Κυρίως, όμως πρέπει να σταματήσουν κάποιοι συμπολίτες μας να βλέπουν το δάσος σαν χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων….
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου είπε χαρακτηριστικά:
«Σε αυτό το πρώτο κάλεσμα είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την συμμετοχή των συμπολιτών μας. Ξεκινήσαμε σήμερα να καθαρίζουμε το Μοσχοπόδι, που για εμάς είναι ένας χώρος αναψυχής, άθλησης και που αποτελεί πηγή οξυγόνου για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.
Το δάσος του Μοσχοποδίου έχει ανάγκη από προστασία. Στο πλαίσιο αυτό προσανατολιζόμαστε στην δημιουργία εθελοντικών ομάδων που θα αναλαμβάνουν δράση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αλλά κυρίως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πρόληψη. Έτσι, θα υπάρχουν και εθελοντές που θα εκτελούν περιπολίες ώστε να προστατεύσουμε το δάσος μας.
Πιστεύω ότι για πρώτη φορά τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Θέλου…