Νέα – Ανακοινώσεις

Συγκινητική η εκδήλωση αφιέρωμα στους ιδρυτές των Φίλων τη Θηβαϊκής Μουσικής Β. Βασιλείου και Ν. Μαργώνη

Συγκινητική η εκδήλωση αφιέρωμα στους ιδρυτές των Φίλων τη Θηβαϊκής Μουσικής
Β. Βασιλείου και Ν. Μαργώνη

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στις 12/1/2019, η εκδήλωση-αφιέρωμα που διοργάνωσαν τα νεότερα μέλη του Συνδέσμου “Φίλοι της Θηβαϊκής Μουσικής, με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων, για τους ιδρυτές του Συνδέσμου, τον κ. Νίκο Μαργώνη και τον αείμνηστο Βάσο Βασιλείου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο π. Σπυρίδωνας Βασιλάκος, εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα, που μίλησε με σεβασμό για τον αείμνηστο Βάσο, τις έρευνες που είχε πραγματοποιήσει για τη ζωή και το έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, το μεράκι και την αγάπη του τόσο για τη Θήβα όσο και για τη μουσική, που τον οδήγησαν να εμπνευστεί και να δημιουργήσει Θηβαϊκά τραγούδια.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι τραγουδιστές Βενετσάνα Μαυράκη, Πωλίνα Τσαφταρίδου, Λουκάς Καπέλιος, Σαπφώ Μακρή και Σταμάτης Μπρίκας και οι μουσικοί Σπυριδούλα Γκιόκα (ακορντεόν) και Νίκος Ασλανίδης (πιάνο), οι οποίοι μετέφεραν το κοινό σε παλιές αγαπημένες εποχές με τις καντάδες, τα έντεχνα και σύγχρονα δημοτικά τραγούδια των Μαργώνη και Βασιλείου. Σ’ αυτό συνέβαλε και το υπέροχο και ζεστό σκηνικό που επιμελήθηκε η Σαπφώ Μακρή.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ακούστηκε η φωνή του Βάσου Βασιλείου να παρουσιάζει ένα από τα τραγούδια του, ηχητικό ντοκουμέντο από παλαιότερη ηχογραφημένη εκδήλωση του Συνδέσμου, αλλά και η παρουσία του υπερήλικα πλέον Νίκου Μαργώνη επί σκηνής, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Την εκδήλωση-αφιέρωμα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με τον Β. Βασιλείου για την προώθηση και προβολή των Θηβαϊκών Τραγουδιών αλλά και για τη σημαντική πολιτιστική προσφορά των Μαργώνη και Βασιλείου τονίζοντας την ανεκτίμητη αξία αυτών των τραγουδιών.

Τα Θηβαϊκά Τραγούδια μιλούν…