Νέα – Ανακοινώσεις

Στο πλευρό των δημοτών του ο Δήμος Θηβαίων για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων στις 14 Νοεμβρίου, η επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι και πολίτες της περιοχής.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, χαρακτήρισε την επιβολή του φόρου μέσω της ΔΕΗ μέτρο άδικο, ζητώντας την ανάκλησή του και απαράδεκτη την τακτική της διακοπής του ρεύματος σε περίοδο κρίσης κυρίως όμως σε συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας, άνεργους ή χαμηλοσυνταξιούχους στα μέσα του χειμώνα. Επεσήμανε δε πως ο Δήμος είναι στο πλευρό των δημοτών του καθώς και σε κάθε κινητοποίηση για το επιβαλλόμενο «χαράτσι», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι :

«…Ο Δήμος Θηβαίων και το Δημοτικό Συμβούλιο όπως έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν έχει ιδιαίτερο θεσμικό και ηθικό καθήκον να υποστηρίξει τους πολίτες και τα δίκαια αιτήματά τους και κυρίως εκείνους τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στην φορολογική αυτή επίθεση. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν επισπεύδεται η εφαρμογή του ΕΕΤΗΔΕ, όταν υπάρχει ήδη αίτηση ακυρώσεως του Δ.Σ.Α. ενώπιον του ΣτΕ η οποία θα συζητηθεί την 2-12-2011 και αφορά κυρίως τη συνταγματικότητα της είσπραξης του φόρου… με τις σκέψεις αυτές θα ήθελα να προτείνω προς το Δ.Σ. σ’ αυτή τη φάση να εκδώσει ψήφισμα – απόφαση υποστήριξης ενάντια στην εφαρμογή της είσπραξης του φόρου των ακινήτων από τη ΔΕΗ και της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του. Επίσης θα ήθελα να προτείνω τη δημιουργία επιτροπής αποτελούμενης από δημοτικούς συμβούλους, το Δικηγορικό Σύλλογο και πολίτες, προκειμένου να αναζητηθούν τα νομικά μέσα εκείνα με τα οποία ο Δήμος και οι πολίτες από κοινού θα αποκρούσουν την εφαρμογή του μέτρου αυτού ».

Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε επίσης, τη συγκρότηση Γρα…