Νέα – Ανακοινώσεις

Στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αποκατάσταση της αλήθειας για τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας

«Τα αγροτικά μας προϊόντα είναι ασφαλή για κατανάλωση! Το αποδεικνύουν οι αναλύσεις…»

Το σοβαρό θέμα της μη διάθεσης των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων λόγω δυσφήμισης αυτών, συζητήθηκε εκτενέστερα κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θήβας (ΕΑΣ) και το Δήμο Θηβαίων στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου στις 19 Ιανουαρίου.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αγρότες και έμποροι, οι βουλευτές κ. Μ. Γιαννάκης και κ. Β. Τσόνογλου, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, του Δήμου Θηβαίων και της ΕΑΣ προκειμένου όλοι μαζί να αποφασίσουν τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν για να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να πλήττονται οικονομικά οι αγρότες της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου παρουσίασε για ακόμα μια φορά στους παραβρισκόμενους τα αποτελέσματα των επιστημονικών μελετών σχετικά με τα υπόγεια ύδατα και τα αγροτικά προϊόντα στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων, που είχαν πραγματοποιήσει για λογαριασμό του Δήμου οι καθηγητές κ.κ Μιμίδης και Δερματάς και τα οποία έδειξαν συμπερασματικά ότι τα τρία λαχανικά πατάτα, κρεμμύδι και καρότο, τα οποία διακινούνται από τον Καποδιστριακό Δήμο Θηβαίων προς τις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων είναι ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος πρότεινε για την αντιμετώπιση του προβλήματος τα εξής:

1. Σε συνεργασία με την Ένωση και Αγροτικούς Συλλόγους, ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου να αμβλυνθεί αυτή η κακή φήμη (παρουσιάσεις σε ΜΜΕ, επιστολές σε προμηθευτές).
2. Επίσκεψη στο Υπουργείο Γεωργίας, ώστε το ίδιο το Υπουργείο να αναλάβει δράση για την αποκατάσταση των αγροτικών προϊόντων της Θήβας.
3. Διεκδίκηση από μέρους του Υπουργείου Γεωργίας και ΥΠΕΚΑ της δημιουργίας εργαστηρίου με αντικείμενο τη συνεχή παρακολούθηση των νερών του εδάφους, της ατμόσφαιρας και των προϊόντων.
4. Ενεργοποίηση άμεσα του εδ…