Νέα – Ανακοινώσεις

Στη Θήβα η δεύτερη συνεδρίαση της θεματικής Επιτροπής Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το 2017

Δεύτερη συνεδρίαση της θεματικής Επιτροπής Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το 2017

Η Επιτροπή Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε τη δεύτερη συνεδρίαση για το έτος 2017, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, στο Δημαρχείο του δήμου Θηβαίων.
Η συνεδρίαση εστίασε στην ενίσχυση του πλάνου δράσεων της Επιτροπής για το επόμενο διάστημα για την ευρύτερη διάδοση της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των στερεοτύπων. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη ενημερωτική επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων, κατά τη διάρκεια της οποίας, τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις του Κέντρου για την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, τα μέλη συζήτησαν τον προγραμματισμό εκδηλώσεων σε δήμους της Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων. Συζητήθηκαν και μεθοδεύονται οι ενέργειες ανάρτησης μηνυμάτων του κινήματος He for She σε χώρους γηπέδων της Στερεάς Ελλάδας για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του αντρικού κοινού στο θέμα της ισότητας των φύλων. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ευρύτερης προβολής των δράσεων που έχει αναλάβει μέχρι τώρα η επιτροπή και οι δήμοι μέλη της, για την προώθηση του He for She, προγραμματίστηκε ενημερωτική επίσκεψη των μελών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις αρχές Μαρτίου 2018, με κοινό Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές, με στόχο τη διοργάνωση παρόμοιων δράσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΕΔ Στερέας Ελλάδας

Επιτροπή Ισότητας