Νέα – Ανακοινώσεις

Στη Θήβα η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα

Στη Θήβα η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα

Το Δήμο Θηβαίων επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησής της με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών.

Τη Γεν. Γραμματέα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και συνομίλησε μαζί της πριν την έναρξη της σύσκεψης.

H κα Κούβελα, ενημερώθηκε από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου για τη πορεία λειτουργίας του και τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΓΓΙΦ προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του συνεκτικού δικτύου Δομών για την καταπολέμηση της βίας (24ωρη γραμμή SOS 15900, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας της ΓΓΙΦ σε όλη τη χώρα) , συμπληρώνοντας ότι οι υπηρεσίες του δικτύου στηρίζονται και διευρύνονται σε περισσότερες ευάλωτες ομάδες γυναικών, ενώ ενισχύεται με τις υπηρεσίες της εργασιακής συμβουλευτικής σε άνεργες γυναίκες .
Με το πέρας της σύσκεψης η Κα Κούβελα επισκέφθηκε μαζί με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου, το Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη των οργανισμών που βρίσκονται στο camp και να τους ενημερώσει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δικτύου Δομών της ΓΓΙΦ στις γυναίκες πρόσφυγες.
Στη συνάντηση με την ΓΓΙΦ συμμετείχαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων: Χαρούλα Κυριακάκη- Kοινωνιολόγος, Αριστέα Καραμήτρου-Ψυχολόγος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Αθλητισμού Βασιλική Αναστασίου, η Πρόεδρος ΔΚ Θήβας και μέλος της ΔΕΠΙΣ Δωροθέα Προκοπίου και η υπεύθυνη ΟΔΕ Χαρά Παπαθανασίου.