Νέα – Ανακοινώσεις

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΚΕΠΒ, ο Δήμαρχος Θηβαίων

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στη Θήβα, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει στην πόλη μας τον νέο Διοικητή του Κέντρου, Ταξίαρχο κ. Αναστάσιο Φουρίκη και να ευχηθεί καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα του αποχωρήσαντα Διοικητή, Υποστράτηγο κ. Πασχάλη Χατζησταύρου τον οποίον ευχαρίστησε θερμά για την στενή συνεργασία μεταξύ ΚΕΠΒ και Δήμου αλλά και για την αμέριστη συνδρομή του Κέντρου σε θέματα που αφορούσαν την τοπική κοινωνία.
Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την λήξη της τελετής, ο κ. Σβίγγος είπε χαρακτηριστικά:
«Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τους Διοικητές κ.κ. Χατζησταύρου και Φουρίκη. Θεωρώ ότι η παρουσία του Δήμου στις εκδηλώσεις αυτές σηματοδοτεί την άριστη σχέση και συνεργασία του Στρατού με την τοπική μας κοινωνία.
Οι χρόνοι που διανύουμε είναι δύσκολοι. Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι εκδηλώσεις ενδυναμώνουν το φρόνημα των πολιτών, των αξιωματικών, των οπλιτών και εν γένει της συνοχής του Έθνους μας.
Σε ότι αφορά την αποχώρηση του κ. Χατζησταύρου, με τον οποίον είχαμε φιλικές σχέσεις, του εύχομαι να έχει υγεία, ελπίδα και επιτυχία στην παραπέρα θητεία του. Στον δε παραλαμβάνοντα, τον καλωσορίζω στην ιστορική πόλη της Θήβας και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία
».

Να σημειώσουμε ότι στην τελετή παρεβρέθηκαν επίσης ο Γ.Γ του Δήμου Θηβαίων κ. Θεόδωρος Βλαχογιάννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων και Έφεδρων Αξιωματικών Θήβας κ. Σπύρος Νικολάου.