Νέα – Ανακοινώσεις

Σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίαςο Δήμος Θηβαίων -χρήσιμα τηλέφωνα

Σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας-χρήσιμα τηλέφωνα

Σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας βρίσκεται ο Δήμος Θηβαίων, μετά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιπετωπίσει άμεσα πιθανές επιπτώσεις από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και καλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων πρέπει:
· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας …