Νέα – Ανακοινώσεις

Πρόσκληση : Στη Θήβα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στη Θήβα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Αύριο Δευτέρα 17/7/2017 και ώρα 13:30 ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελος θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Θήβας και θα εγκαινιάσει το Νέο Κύτταρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.
Στη συνέχεια και ώρα 14:00 παρουσία του κ. Υπουργού και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη θα υπογραφεί στα Γραφεία του ΦΟΔΣΑ, η σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας, ενός έργου που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων (ΑΣΑ) της περιοχής, σύμφωνα με τους στόχους του νέου θεσμικού πλαισίου.
Ώρα 16:00, ο κ. Υπουργός θα παραβρεθεί στη δημόσια σύσκεψη εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών, όπου θα παραστούν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Ντίτορας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, οι Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και Στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων.
Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι τρόποι και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την επίτευξη των στόχων που τίθενται μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων ( ΕΣΔΑ) του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων ( ΠΕΣΔΑ) και των τοπικών Σχεδίων των Δήμων.