Νέα – Ανακοινώσεις

Πλωτό φράγμα για την προστασία από τις μέδουσες στην παραλία Αλυκής πιλοτικά από τον ΣΠΟΑΚ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»
Αίγιο, 24 Απριλίου 2018

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

«Τοποθέτηση πιλοτικού πλωτού φράγματος
για την προστασία των λουομένων από τις μέδουσες»

Με την εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών και με αδυναμία πρόβλεψης από επιστημονικής πλευράς, για το τι θα αντιμετωπίσουμε κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, ως προς το έκτακτο φαινόμενο της εμφάνισης μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο, με στόχο πάντα την προστασία των λουομένων, αλλά και των επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του Κορινθιακού, προχωρούμε στην τοποθέτηση πλωτού φράγματος σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 19 του Ν.4519/2018.
Το εν λόγω πλωτό φράγμα μήκους 200 μέτρων είναι προσφορά της επιχείρησης “Πλωτά Φράγματα – Φώτης Παλιούρας” προς το Σύνδεσμό μας και τοποθετείται σε συνεργασία με τον Οικιστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο “Αργώ”, σε κοινόχρηστο τμήμα της παραλίας Αλυκής – Βοιωτίας, αφού ο Σύλλογος αναλαμβάνει όλα τα έξοδα αδειοδότησης, τοποθέτησης και συντήρησης.
Στόχος μας είναι η πιλοτική λειτουργία, έτσι ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη η αποτελεσματικότητά του. Παράλληλα με επιστολή μας προς τα συναρμόδια Υπουργεία (Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας & Ανάπτυξης), στις Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής), καθώς και στους Δήμους – Μέλη μας, ζητάμε την επί…