Νέα – Ανακοινώσεις

Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Μοσχοποδίου

Παρουσία πολιτών και φορέων έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο παλιό Δημαρχείο της Θήβας η παρουσίαση των προτάσεων της μελέτης που αφορά την ανάπλαση του Μοσχοποδίου.
Η μελέτη αναφέρεται στην δημιουργία χώρων αναψυχής και άθλησης και με την χθεσινή συγκέντρωση τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για παρατηρήσεις, τροποποιήσεις ή ακόμα και για νέες προτάσεις.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι αφενός μεν η αξιοποίηση του «πνεύμονα» οξυγόνου για την πόλη και η απόδοση του στο κοινό, αφετέρου η προστασία του Δάσους.
Σύμφωνα με τον μελετητή κ. Παναγιώτη Βασιλάτο, αρχιτέκτονα, καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου «ενώ το περιαστικό δάσος ενδείκνυται για ήπιες και φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί».Στην συνέχεια ο κ. Βασιλάτος τόνισε: «Έτσι λοιπόν στην μελέτη μας προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, γηπέδου 5 επί 5 και παιδικής χαράς όπως επίσης και η ανακατασκευή του υπάρχοντος ξενώνα με στόχο να γίνει πιο λειτουργικός και με δυνατότητες φιλοξενίας περισσότερων ατόμων».
Σημειώνουμε ότι η λογική της μελέτης λαμβάνει υπόψη την οικονομία, δηλαδή όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι φυσικά και ευκολοσυντήρητα. Μάλιστα στον χώρο πέριξ του αρχαίου θεάτρου και του ξενώνα θα δημιουργηθούν χώροι περιπάτου ενώ ειδική μέριμνα έχει ληφθεί και για την περίπτωση πυρκαγιών καθώς έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση υπόγειων υδατοδεξαμενών.
«Πρέπει να πω ότι ήταν καιρός να παρέμβουμε στο Μοσχοπόδι. Ονειρευόμαστε ένα Μοσχοπόδι επισκέψιμο και ανθρώπινο. Θέλω να μεταφέρω στους πολίτες της Θήβας την αμετάκλητη απόφαση και θέση μου να προχωρήσω με οποιοδήποτε κόστος αυτό το οποίο απαιτεί η ποιότητα ζωής του πολίτη» είπε μιλώντας στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος ενώ σε ότι αφορά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει περί της εταιρίας ΤΕΡΑ υπογράμμισε: «Κατ’ αρχήν χαίρ…