Νέα – Ανακοινώσεις

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος η ορκωμοσία των αιρετών του Δήμου Θηβαίων

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Αλ. Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Θηβαίων, των Δημοτικών Συμβούλων και των Συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, την Κυριακή 24 Αυγούστου, παρισταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους παραβρισκόμενους και ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο για την παρουσία του, συνεχάρη τους εκλεγμένους συμβούλους και απευθυνόμενους στους δημότες τόνισε τα ακόλουθα:

“Με την ορκωμοσία μας σήμερα, δεσμευτήκαμε όλοι μας, να εκτελέσουμε πιστά και απαρέγκλιτα το θεσμικό μας καθήκον. Η δέσμευση όμως αυτή, απαιτεί συνένωση δυνάμεων και αγώνα απέναντι στα πολλά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας. Οι διαρθρωτικές αλλαγές στον χάρτη της τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει επιφέρει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», με τις οργανωτικές και λειτουργικές καινοτομίες του, συνεχίζουν να απαιτούν προσεκτικές και μελετημένες ενέργειες για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Δήμου. Σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς μηδενισμούς και προσωπικές αναφορές, καλούμε όλους τους Δημότες να συνδράμουν στο έργο της επανεκλεγείσας Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να υλοποιηθούν προς όφελος όλων των δημοτών, οι όποιες προκλήσεις αλλά και προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επίλυση των δυσκολιών και να διατηρήσουμε την κοινωνική ειρήνη στο Δήμο”

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, οι Βουλευτές Βοιωτίας κκ. Ι. Καράμπελας, Ε. Μπασιάκος και Ι. Σταθάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας κ. Γ. Μουλκιώτης και κα Φ. Παπαθωμά, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γ. Πούλου, ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γ. Ντασιώτης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας, πλήθος ιερ…