Νέα – Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις στην Πλατεία Κεραμόπουλου

Σε συνεργασία προχώρησαν ο Δήμος Θηβαίων και η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Θήβας (Θ’ ΕΠΚΑ) με στόχο την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου και συγκεκριμένα της Πλατείας Κεραμόπουλου.
Σκοπός των παρεμβάσεων που θα γίνουν είναι η ευκολότερη προσβασιμότητα των επισκεπτών στο Μουσείο ενόψει της έκθεσης που επίκειται εντός του καλοκαιριού με θέμα «Ηρακλής Ήρως Μέγιστος».
Το πρωί ο αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης συνοδευόμενος από τον Δ/ντη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Λάμπρο Σερβετά και τον προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Θηβαίων κ. Αθανάσιο Μερκούρη πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Έφορο Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κ. Βασίλη Αραβαντινό όπου έκαναν σχετική αυτοψία στον χώρο.
Το υλικό της επιστημονικής, εκπαιδευτικής και αρχαιολογικής έκθεσης προέρχεται από την μεγάλη έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Κέντρο Γαία καθώς και από τις αρχαιότητες που ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές στην πόλη μας.
«Η έκθεση αυτή θα είναι “γέφυρα” ως την κανονική, που προβλέπεται από το ΕΣΠΑ ως το 2013 μέχρι την επαναλειτουργία του Μουσείου μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αραβαντινός ενώ από την πλευρά του ο κ. Χατζησταμάτης σημείωσε ότι «η Δημοτική Αρχή θέλοντας να συμβάλλει και να προσφέρει καθοριστικά στην λειτουργία της έκθεσης θα προχωρήσει στην δημιουργία χώρου στάθμευσης αλλά και εύκολης πρόσβασης των επισκεπτών».
«Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που θα αναδείξει την πόλη μας και την Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά» κατέληξε στις δηλώσεις του.