Νέα – Ανακοινώσεις

Πανθηβαϊκό συλλαλητήριο

Πλημμύρισε από κόσμο η κεντρική πλατεία της πόλης των Θηβών το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου μετά το κάλεσμα του Δήμου και των Φορέων για δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην απομάκρυνση ή συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Νοσοκομείου.

Τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας υποστήριξαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας και χαιρετισμό, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Ψυχογιός ( εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) και ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γ.Ντασιώτης.

Σύσσωμοι στο Πανθηβαϊκό συλλαλητήριο παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι φορείς, οι σύλλογοι και τα σωματεία της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς τη Δ.Ο.Υ. Θηβών, όπου οι διαδηλωτές ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην επιχειρούμενη διάλυση της Οικονομικής Εφορίας και δόθηκε υπόσχεση για συνέχιση των κινητοποιήσεων με ακόμα πιο αγωνιστικό ύφος.

Στόχος και σκοπός των κινητοποιήσεων, που πραγματοποιούνται με την ομόφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και σύσσωμων των φορέων της πόλης, είναι :

– Η διεκδίκηση της αναβάθμισης του Νοσοκομείου της Θήβας και όλων των υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να μην καταφεύγουν οι δημότες σε άλλα νοσοκομεία, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημα τους και αυξάνοντας την ταλαιπωρία τους.
– Η διατήρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών του Δήμου ( Δ.Ο.Υ., Τελωνείο, Ο.Ε.Κ. κτλ.) έτσι ώστε αυτές να συνεχίσουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τους πολίτες του μεγαλύτερου Δήμου της Βοιωτίας και του τρίτου πληθυσμιακά Δήμου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά:

Αναλυτικά…