Νέα – Ανακοινώσεις

Πανθηβαϊκό “ΟΧΙ” στην καύση των απορριμμάτων

Τεράστια ήταν η συμμετοχή των φορέων και των πολιτών της Θήβας καθώς και της ευρύτερης περιοχής στο Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο της 12ης Μαρτίου 2010 κατά της εγκατάστασης μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Θήβα.
Στην συγκέντρωση, που έγινε στην κεντρική πλατεία της Θήβας, ιδιαίτερο τόνο έδωσε η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών όλων των σχολείων του Δήμου.
Σύσσωμη η Θήβα έδωσε ηχηρή απάντηση σε όσους σχεδιάζουν την εγκατάσταση της συγκεκριμένης μονάδας και διατράνωσε την πίστη των πολιτών ότι θα «παλέψουν για ένα καθαρό περιβάλλον όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον».Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Χημείας και Δ/ντης του 3ου Λυκείου Θήβας κ. Γεώργιος Φίλος ενώ τις θέσεις του Δήμου και κατ’ επέκταση των πολιτών εξέφρασε, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος.
Στο μεταξύ σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε χαρακτηριστικά :

«Αποκαλύφθηκαν σήμερα αυτοί οι οποίοι κρύβονται πίσω από σκοτεινές δυνάμεις που ήθελαν να παρουσιάζουν τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι υπέρ της εγκατάστασης του εργοστασίου καύσης σκουπιδιών. Είναι αυτοί οι οποίοι κατέβασαν το πανό από την Εθνική οδό. Είναι αυτοί οι οποίοι έπαιρναν σήμερα τηλέφωνα στα σχολεία και τις υπηρεσίες και έλεγαν ότι ματαιώθηκε το συλλαλητήριο. Δηλώνω για μια ακόμη φορά ότι είμαι στην πρώτη γραμμή για να μην εγκατασταθεί η μονάδα αυτή στην Θήβα γιατί πολύ απλά δεν την θέλει ο λαός της» .