Νέα – Ανακοινώσεις

Πανεπαρχιακή συγκέντρωση στις 17 Απριλίου 2013 στην Κεντρική Πλατεία Θήβας.

Λύσεις εδώ και τώρα για το Νοσοκομείο της Θήβας!
Πανεπαρχιακή συγκέντρωση στις 17 Απριλίου 2013 στην Κεντρική Πλατεία Θήβας.

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν Δήμος Θηβαίων, Σύλλογοι και Φορείς της περιοχής στην ολιγωρία του Υπουργείου Υγείας να δώσει λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών.

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν ,για πολλοστή φορά, τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου και ελήφθησαν αποφάσεις για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων.

Οι συνεχείς συναντήσεις με υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα και γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε η δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας για το Νοσοκομείο με πανεπαρχιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με πρώτη αυτή στις 17 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Θηβών, που είχε αποφασίσει η συντονιστική επιτροπή των Φορέων της Θήβας στη συγκέντρωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Θήβα, έπειτα από πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας.

Παράλληλα αποφασίστηκε αντιπροσωπεία του Δήμου και των Φορέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου να θέσει σε γνώση το θέμα στα πολιτικά κόμματα.

Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο παρευρέθησαν και ανέπτυξαν τις απόψεις τους, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Σταθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Μουλκιώτης, ο Διοικητής των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Λιβαδειάς- Θήβας κ. Γκιζίμης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κα. Πρωτόπαπα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας κ. Δημητρίου, από πλευράς του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου το μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου αυτού και επίσης μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας κ. Γεωργακόπουλος, από πλευράς των εργαζομένων στο Νοσοκομείο ο κ. Παπαπέτρου, ο Διευθυντής Δ/κών Υπηρεσιών του Γ.Ν. Θηβών κ. Καλπένης, o κ. Παπασπύρου ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας και …