Νέα – Ανακοινώσεις

Ο Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θήβα

ο Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Με επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος στη Θήβα η 21η Νοεμβρίου, “Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων” και εορτή των “Εισοδίων της Θεοτόκου”. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από την Πολιτεία για να τιμάται η διαχρονική προσφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς το Έθνος, όχι μόνο σε περιόδους πολέμου αλλά και ειρήνης, για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας και ανεξαρτησίας.

Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών, όπου εκφωνήθηκε και ο Πανηγυρικός της Ημέρας από Αξιωματικό του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας κ. Γ.Αναστασίου και τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς και Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχο κ. Αθ. Αλεξόπουλο.

Μετά την τελετή ακολούθησε μικρή δεξίωση για τις αρχές και τους πολίτες στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με αφορμή την διπλή αυτή εορτή, ευχήθηκε ολόψυχα:

“Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους τους αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που έχουν γράψει λαμπρές σελίδες ηρωισμού και δόξας σε όλα τα πεδία των μαχών και συνεχίζουν και σε περίοδο ειρήνης, ως ακοίμητοι φρουροί με την ίδια αποφασιστικότητα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης να διαφυλάττουν και να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και την εθνική μας ακεραιότητα. Εύχομαι η Υπεραγία Θεοτόκος μας, τα Εισόδια της οποία εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας, να προστατεύει πάντα τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και όλους τους πολίτες”