Νέα – Ανακοινώσεις

Ορκωμοσία Νέας Δημοτικής Αρχής απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19/12/2010, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, η τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής. Στην τελετή επίσης συνχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και αρκετοί ιερείς που ευχήθηκαν καλή δύναμη και καλό έργο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ακολουθούν οι απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις:
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος δήλωσε«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα στην πόλη των Θηβών και ακόμη περισσότερη χαρά που βρεθήκαμε στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής. Όπως ξέρετε, το κύτταρο της Δημοκρατίας σε πρώτο βαθμό είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όταν ο λαός συμμετέχει, ελεύθερα, δημοκρατικά στο να εκλέξει ντους άρχοντες του είναι ότι καλύτερο έχει βρεθεί μέσα στην ιστορία της Ελλάδος. Να ευχηθούμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στην συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση να έχουν συνεργασία καλή ώστε και τα αποτελέσματα να είναι καλά. Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο από πολλές απόψεις αλλά όταν όλοι μαζί είμαστε ενωμένοι και αγωνιζόμαστε και παλεύουμε οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά».
Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος: «Με πολλή χαρά σήμερα βρισκόμαστε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Θηβαίων και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και ευχόμαστε δύναμη, υγεία και επιτυχία. Πρέπει να ξέρουν πως σε ότι καλό και όμορφο που αφορά τον λαό μας, σε ότι ωφέλιμο, η τοπική εκκλησία θα είμαστε κοντά τους. Με την ευκαιρία αν ευχηθώ καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά σε όλους και προπαντός δύναμη και αισιοδοξία».
Ο κ. Νίκος Σβίγγος «Πιστεύω ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα αντιληφθεί πολύ σύντομα τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Παραδίδουμε σωρεία έργων και υποδομών ‘όπως ο ΧΥΤΑ, το διυλιστήριο, ο ψηφιακός Δήμος, έναν Δήμο πιστ…