Νέα – Ανακοινώσεις

Ορκίστηκε η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων

Oρκίστηκε, σήμερα 26 Μαΐου 2015 στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, η Δικηγόρος κα. Ματάλα Μαρία, που εκλέχθηκε για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Θηβαίων από το Δημοτικό Συμβούλιο,

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Θηβαίων αποκτά Συμπαραστάτη του Δημότη, θεσμός, που προβλέπεται από τον νόμο του «Καλλικράτη».

Η κα Ματάλα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο Δ.Σ. έλαβε την απαραίτητη αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα συνολικά 26 ψήφους από τους 28 παρόντες συμβούλους (33 μέλη στο σύνολο).

Το Γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θα στεγάζεται στο κτίριο του Δημαρχείου (Κύπρου 3) και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου το ωράριο λειτουργίας του.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Ματάλα του Δημοσθένη και της Όλγας, γεννήθηκε στη Θήβα το 1972. Προέρχεται από αγροτική οικογένεια και έχει έναν αδελφό, το γεωπόνο Σπύρο Ματάλα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων σχετικών με τη νομική επιστήμη και γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες. Εργάστηκε επί δεκαετία στο δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Νίκου Μαυρομάτη στην Αθήνα και από το 2008 διατηρεί ομώνυμο δικηγορικό γραφείο στη Θήβα ασκώντας μάχιμη δικηγορία. Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Ταξιάρχη Καρανάσιο και έχουν δύο παιδιά.

Τι είναι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Ο Συμπαραστάτης αποτελεί ένα νέο θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και ΟΤΑ, που εισήχθη με τις διατάξεις του Προγράμματος «Καλλικράτης», και αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, ορθής εφαρμογής των νόμων, στη διασφάλιση της αμερο…