Νέα – Ανακοινώσεις

Ομιλία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου στους Δημοτικούς υπαλλήλους του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.

Με τους υπαλλήλους του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων συναντήθηκε το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θηβαίων, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.
Ο κ. Νικολάου στην σύντομη ομιλία του, και αφού ευχήθηκε για το νέο έτος, αναφέρθηκε στην μετάβαση της Αυτοδιοίκησης στον θεσμό του Καλλικράτη και ζήτησε την συνεργασία όλων προκειμένου να προχωρήσει ο νέος Δήμος, προς όφελος του πολίτη.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θηβαίων είπε χαρακτηριστικά:
«Κυρίες και Κύριοι,
Κατ’ αρχήν με την ευκαιρία του νέου έτους θέλω να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2011.
Επίσης να ευχηθώ το νέο έτος να είναι έτος ειρήνης, αγάπης και να είμαστε όλοι υγιείς.
Ζήτησα σήμερα να γίνει αυτή η συγκέντρωση αφενός μεν για τις ευχές, αφετέρου για να έχω την πρώτη επαφή μαζί σας.
Όπως όλοι γνωρίζετε ο νέος Δήμος μας με τον Καλλικράτη, έχει αλλάξει όρια. Είναι ένας Δήμος με πολύ μεγάλη έκταση, με περισσότερες υποχρεώσεις και σίγουρα με περισσότερα προβλήματα.
Επίσης με το νέο σχέδιο ξεκινάει ένας Δήμος καινούργιος, σε νέες βάσεις και επειδή τα βήματα που απαιτούνται είναι αρκετά και ο χρόνος πολύ λίγος, θα πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να κάνουμε βήματα σταθερά, βήματα εμπρός.
Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί συνεργάτες,
Ο νέος Δήμος μας είναι πλέον ένας μεγάλος οργανισμός. Το ανθρώπινο δυναμικό του είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο. Ένα κεφάλαιο το οποίο μέσα από τις σύγχρονες αρχές Διοίκησης και με σταθερό και κατάλληλο περιβάλλον εργασίας, χρησιμοποιείται σήμερα για την παραγωγή έργου.
Κατά την ομιλία μου, την ημέρα της ορκωμοσίας, είχα πει ότι το προσωπικό του Δήμου είναι η ραχοκοκαλιά της Δημοτικής οντότητας, χωρίς τη συνδρομή των οποίων οποιαδήποτε προσπάθεια θα αποτύχει ακόμα και ως σκέψη.
Επίσης είχα πει ότι βασική αρχή της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους γιατί πιστεύουμε ότι μόνον έτσι μπορεί ο καθένας μας να αναλάβει…