Νέα – Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Παιδειατροφής

Με μεγάλη επιτυχία, από πλευράς συμμετοχής παιδιών και γονέων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Θήβας η δεύτερη εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδειατροφή».
Θέμα των εκδηλώσεων και των δράσεων του Δήμου Θηβαίων, της εταιρίας NOSTOUS και των συνεργαζόμενων θεσμικών και επιστημονικών φορέων η παιδική παχυσαρκία.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν στήσει στην πλατεία πικ νικ για τα παιδιά όπου τους προσφέρθηκαν διάφορα τρόφιμα (γάλα, δημητριακά, γιαούρτι, φρούτα, φυσικοί χυμοί) με στόχο την σωστή τους διατροφή και κυρίως της προετοιμασίας του πρωινού γεύματος που αποτελεί σύμφωνα με την καμπάνια «το μυστικό τους όπλο» για ανάπτυξη και υγεία.
Τα παιδιά μάλιστα είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν σχετικά με το θέμα της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και οι καλύτερες ζωγραφιές βραβεύτηκαν με συμβολικά δώρα.
Ευχαριστούμε τις εξής επιχειρήσεις για την προσφορά των ειδών διατροφής, που χωρίς την συμβολή τους δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα:
Τα σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας, Σταμάτης, το Οικολογικό περιβόλι Βαλμά, Εμφιαλωμένα νερά Π. Μπουνάνος, «Κήπος της Εδέμ» Κ. Κατσέλης, το κατάστημα Bambino, το Βιβλιοπωλείο η Γραφή καθώς και τις εταιρίες τροφίμων Ferrero και Nestle.
Επίσης ευχαριστούμε τα ΜΜΕ (έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο) για την προβολή της Παιδειατροφής.
Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ έχει ως στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και των ασθενειών που προκαλεί στους μελλοντικούς ενήλικες.
Πρόκειται για μια παιδαγωγική μέθοδο, στηριγμένη στην εκμάθηση με βάση την συγκεκριμένη εμπειρία, την ταύτιση ορίων που θέτουν οι γονείς και την επανάληψη μηνυμάτων – κλειδιών που στοχεύουν να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις μέσα στην οικογένεια σε σχέση με την διατροφή.
Μέσα από το πρόγραμμα γίνεται προσπάθεια πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης της οικογένειας σε σχέση με τους τρόπους υγιεινής διατροφής και άσκησης και …