Νέα – Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2015 του Δήμου Θηβαίων

“Και του χρόνου στο μέτρο!”

(Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες. Ντόπιοι και επισκέπτες συμμετείχαν ενεργά στα παραδοσιακά έθιμα γλεντιού και ξεφαντώματος, ενώ τα κεράσματα ήταν δωρεάν τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.

Στη Θήβα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν, με σύμμαχο τον καλό καιρό το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου με το Αποκριάτικο Πάρτι που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας, το Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλους φορείς, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, στην οποία έλαβαν μέρος όλα τα σχολεία του Δήμου. Το πάρτι πλαισίωσαν κλόουν, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και εμψυχωτές που διασκέδασαν τα παιδιά. Όμως, την παράσταση έκλεψαν οι ίδιοι οι μαθητές με τις αποκριάτικες στολές τους.

Την Κυριακή της Τυρινής, πραγματοποιήθηκαν “το Προξενιό και τα Αρραβωνιάσματα” του ξακουστού εθίμου της πόλης, από τον Παραδοσιακό Σύλλογο του Βλάχικου Γάμου Θήβας. Από το μεσημέρι, οι παρέες των Βλάχων, αψηφώντας την απότομη αλλαγή του καιρού, γύριζαν τις γειτονιές της πόλης των Θηβών μαζεύοντας τα παλικάρια του «μπουλουκιού». Το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σ.Φ.Ε., όπου γιόρτασαν με τραγούδι και χορό.

Την επόμενη μέρα, Καθαρά Δευτέρα το πρωί, τα «μπουλούκια» των Βλάχων, συγκεντρώθηκαν στην οδό Πινδάρου στο κέντρο της πόλης για να γλεντήσουν μαζί με τους επισκέπτες, μιας και ο καιρός μέχρι το μεσημέρι ήταν καλός. Η γαμήλια «πομπή» και η τελετή του «γάμου» με τον σκωπτικό διάλογο δυστυχώς πραγματοποιήθηκαν υπό βροχή. Οι Βλάχοι όμως για ακόμα μια φορά αψήφισαν τον καιρό και τον &laqu…